File not writeable! Talk to a sysadmin... Barn o Ungdom | Motorklubben Tändstiftet
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Barn o Ungdoms sektionen

Speedwayskolan

vänder sig till barn och ungdomar 6-12 år som vill lära sig köra speedway. Du får gå speedwayskolan i 2 terminer sedan går du över till att börja träna på onsdagar på våra träningskvällar.

Speedwayskolan för barn i åldern 6-12 år:

Vi varvar varje tillfälle med praktik (att köra speedwaycykel) med teoretiska inslag som att lära oss vad de olika flaggorna betyder osv.  I speedwayskolan får man lära sig speedwaysportens regler, normer och värdegrund. Vi går igenom den personliga utrustningen och lär oss motorcykelns skötsel och olika delar. Vi har även samarbetsövningar och en del lek.

Vi har två storlekar på speedwaycyklar för barn, 50cc och 80cc. De enda förkunskaper som krävs är att du kan cykla på en tvåhjuling med god balans.

För att få gå i speedwayskolan ska Ni ha löst familjemedlemskap.

OBS! Vi uppmanar alla föräldrar som har barn i Speedwayskolan 6-12 år att lösa en egen fullgod olycksfallsförsäkring för sitt barn då det endast ingår en halvförsäkring i vår banlicens.

Som alltid krävs enl. reglerna att en vårdnadshavare är närvarande under hela passet.

Här varvas praktik (att köra speedwaycykel) med andra inslag så som motorcykelns delar och skötsel, speedwaysportens regler, normer och värdegrund, Vi går igenom den personliga utrustningen.

Även här krävs enl. reglerna att en vårdnadshavare är närvarande under hela passet.

Avgifter

Att gå i Speedwayskolan kostar 750:- per termin + familjemedlemskap 500:-. Avgiften för skolan + familjemedlemskap 1250:- ska vara betald innan första träningstillfället. Man kan betala via vårt postgiro 245795-0 eller bankgiro 422-1420. Skriv då "Speedwayskolan och barnets namn". Om gruppen blir fulltecknad hör vi av oss.

Du som är över 12 år måste även har löst en av Svemo utfärdad ”klubblicens” som bla innehåller en olycksfallsförsäkring. (Priset för Svemos ”klubblicens” är 550 kr (år 2021) och den löser man själv på Svemo.se via länken nedan)

Välkommen till Svemo TA - Svemo TA

Därutöver måste man lösa medlemsavgift en gång per kalenderår.

>